Olcsó, nagyon látványos, szuperkreatív kerti játék gyerekeknek! Bárki megcsinálhatja a kertjében fillérekből! Óriási öröm lesz a gyerekeknek, unokáknak! >>>

Hirdetés

Olcsó, nagyon látványos, szuperkreatív kerti játék gyerekeknek!

A játék, a játszva tanulás, minden ember fejlődésében kiemelt fontosságú, éppen ezért különösen fontos, hogy gyermekeinknek a lehető legnagyobb játékteret biztosítsuk, ezáltal garantálva számukra a folyamatos fejlődést.- írja a liked.hu

A fiúk imádják, de igazából a lányok sem vetik meg olykor-olykor az autóversenyzést, fiatal korban ugyanis mindenki szereti tologatni a szuperebbnél-szuperebb járgányokat. Ezt az autózást persze lehet csinálni a négy fal között is, klasszikus módon, ám ha a szülők nyitottak az újdonságra és valóban szeretnék valami klassz és utánozhatatlan ajándékkal meglepni a kicsiket, akkor feltétlenül érdemes egy kis figyelmet szentelni az alábbi kerti-autóversenypályákra, melyek többsége gyakorlatilag fillérekből elkészíthető, pusztán csak pár kavics/kő és egy kis kreativitás kell hozzájuk, azonban egészen biztosan életre szóló szórakozással és élményekkel látják majd el a kis lurkókat. Ráadásul mindeközben a szabadban is vannak, a friss levegőn, úgyhogy minden szülőnek, vagy leendő szülőnek kizárólag ajánlani tudom, hogy ha idejük engedi, készítsenek egy ilyen fantasztikus versenypályát majd a szemük fényének. 🙂

fotokert

Foto :http://liked.hu/

Elkészítése >>>
Mini versenypálya

Hozzávalók:

hobby beton 2 zsák,
7 cm széles csirkeháló vagy fémháló,
fekete vasoxid porfesték,
motorgumi,
fehér festékspray,
fehér kábel (12-15mm átmérőjű),
fekete szigszalag,
növények, mulcs,
zászlók, bólyák.

Spárgával jelöljd ki a pálya útvonalat a gyepen, aztán rajzold meg a körvonalat festékkel. 10 cm mélyen ásd ki.
Helyezd el a gumiabroncsot a megfelelő helyen, az abroncs fele a talajszint alatt legyen,
A hobby betont öntsd egy nagy vödörbe, majd keverd össze a fekete porfestékkel. Lassan adagold hozzá a vizet, hogy megfelelő állagú legyen. (A hobby betonon levő leírás alapján.)
Fektesd le a csirkehálót vagy fémhálót a kiásott árokba.
Öntsd a betont is bele, egyengesd el vakolókanállal, hogy szintben legyen. Várd meg, hogy megkössön. (Ehhez szükség lehet, többszöri locsolásra is, minél lassabban szárad ki, annál erősebb lesz.) Ha napos helyen van takard le fóliával.
Távolítsd el a gyepet a pályán belülről, töltsd fel virágfölddel, majd ültesd be a növényeket, tegyél talajtakarót (apró fakéreg, vagy kavics) és finoman öntözd meg őket.
Egy műanyag lapból vágj ki négyzeteket, hogy sablonként szolgáljon a start mező előtt. Vágd ki a “start” szót is, tedd őket a helyükre és festékspray-vel fújd át fehérre.
Ahhoz, hogy a kanyarok is “biztonságosak” legyenek, egy fehér, vastagabb kábelt fekete szigszalaggal lazán tekerj át, és helyezd a veszélyes kanyarokba.
A felezővonal felfestése, ha kell, szerintem igazi versenypályán ilyen nincs…
Zászlók, bólyák kihelyezése.
Akár még egy garázs is készülhet mellé, ahol pihenhetnek a versenyautók éjszakánként…

Forrás : http://bernikert.blog.hu/